Workshops

Isis Zahara geeft een diversiteit aan workshops die je skills en kennis van de Oriëntaalse dans verbeteren. De concepten hieronder zijn zorgvuldig samengesteld en helpen je bij het begrijpen van deze complexe kunst, de verhalen en stijlen die vallen onder de titel “Buikdans”.

Ook organiseert Isis Zahara een jaarlijkse workshop “Master Workshops” aan het einde van het jaar. Voor meer informatie hierover zie onze agenda.

Naast onderstaande workshops organiseren wij ook workshops op maat voor o.a. feesten en partijen, kinderen etc. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen per mail of telefoon.

Techniek

Belly Dance Foundation for Beginners

Fundamentals van de dans helpen de beginnende student met coördinatie van de armen, bewegen van de heupen zonder pijn te krijgen in de knieën, onderrug en belangrijke articulaties. Een goede techniek gaat gepaard met gezonde bewegingen welke helpen bij het dansen en het verkrijgen van een goede houding / balans.

Passionate Shimmies Intermediate

De workshop start met kinesiologie en articulatie van de heupspieren. Een speciale workout van de heupen voor een betere uitvoering van accenten, drops en shimmies. Je leert verschillende soorten shimmies en hoe deze te gebruiken in verschillende lagen.

Arabic Rhythms with live percussion Intermediate / Advanced

Leer ritmes van klassieke muziek gebaseerd op 10 tellen, Turkse Stijl gebaseerd op 9/8 en onregelmatig Libanese ritmes gebaseerd op 6 tellen. Naast de fundamentele techniek leert de student het ritme te vertalen middels het lichaam.

Baladi Musical Progression Advanced dancers

Ook wel Tet Baladi of Baaladi Taksim in een improvisatie vorm die ontwikkelde tussen de Egyptische muzikanten in Cairo in de 20ste eeuw. De muziek start met een Taksim (geïmproviseerde solo) op één instrument gevolgd door een formaat dat opbouwt in snelheid en intensiteit onder een structuur gebaseerd op de improvisatie van de solist en danseres. Verder wordt ingegaan op improvisatie techniek en het creatieve proces van de Egyptische / Baladi personae.

Floor work Belly Dance technique

Een oud essentieel element in de Oriëntaalse Dans. Hoewel verbannen in Egypte tijdens de eerste revolutie in 1952 is het vloer werk nog steeds een onderdeel in Turkse, Arabische en Irakese stijlen. Het is een mooie manier om de acrobatische skills van de danseres te laten zien zonder de elegantie te verliezen. In deze workshop leer je de rug- en dijspieren te gebruiken voor het uitvoeren van de Turkse Drop, split en mooie vloer combinaties voor een optreden in Turkse stijl.

How to coordinate Arms and Hips Beginners / Intermediate

Iedere danseres weet hoe moeilijk de coördinatie is van elegante armbewegingen i.c.m. killer heupen. In deze workshop leert de student basis tips die helpen bij de coördinatie van arm- en heupbewegingen bij verschillende bewegingen.

Arabic Rhythms for Oriental Dance (with Live percussion) Beginners / Intermediate

Leer de Egyptische basis ritmes, hoe de bewegingen en stappen te selecteren en deze te vertalen vanuit de ritmes. De basis ritmes zijn gebaseerd op 2/4, 4/4 en 8/4.

Musical Lecture Advanced dancers

Je leert hoe het lichaam kan reageren op de melody, het ritme en de zang op een perfecte manier zodat het verschil niet te zien is tussen de muziek en de danseres. De danseres leert de verschillende instrumenten en structuren in de Arabische Magam om zo te begrijpen hoe muziek vertaald kan worden met het lichaam.

Hot Shot Combinations for Show Belly Dance Intermediate / Advanced

Leer dramatische en dynamische combinaties toe te voegen aan jouw optreden. De combinaties zijn onderdeel van 4/4 of 8/4 ritmes en kunnen gebruikt worden in diverse stijlen. In deze workshop leer je meer expressie en dynamiek te gebruiken tijdens een improvisatie en helpt je ook bij het maken van een mooie choreografie.

Choreografie

Egyptian Golden Age Beginners / Intermediate

Golden Era refereert naar de sterren van de Egyptische dans van 1920 – 1950 zoals de meeste bekende sterren Samia Gamal, Tahiya Karioka en Naima Akef. De stijl van deze danseressen is de fundering van wat we vandaag de dag Oriëntaalse Dans noemen. De oude sterren van Egypte leren je om sensueel geaard te zijn in bewegingen en hoe relax op te treden op en bijna achter het ritme. Choreografie met muziek “Al Rabia van Faride Arache”.

Roman Havasi Turkish Oriental Belly Dance Intermediate / Advanced

Dit is de Turkse Roma dansstijl. De Turkse Oriëntaalse buikdans heeft een sterke relatie met de Roma dans. Alle muziek en de meeste bewegingen komen van de Roma. De muziek is ingedeeld in 9/8 ritmes. De dans is minder elegant dan de Egyptische stijl, het is meer dramatisch en heeft expressieve uitdrukkingen gemaakt met de handen.

Modern Oriental (Egyptian) Intermediate / Advanced

Modern Egyptisch is meer de huidige trend in de Egyptische Oriëntaalse dans. Sommige dansen bevatten ballet, moderne dans en folklore elementen. De elementen op dit moment zijn veelal atletisch door innovaties van meer nieuwe artiesten zoals Dina en Randa Kamel. Tot op heden bevatten meeste optredens een flirterig, ultra vrouwelijke houding. In deze workshop leer je combinaties van Randa Kamel en Dina. Choreagrafie met de compositie “Mergence”.

Egyptian style Beginners / Intermediate

Wat maakt de Egyptische Stijl ? De elegantie, selectie van bewegingen, centraal stellen van het lichaam, expressie tijdens de dans en de connectie met de folklore. Je leert deze stijl middels de compositie “min hob fik ya ghari” en “Tahtil Shebak”.

Lebanese Dabkeh for Belly Dancers Intermediate/ Advanced

Dabke is een energieke rijendans gedanst in Oosterse Arabische landen. De structuur van dabke heeft als basis voetwerk: kicks, zijwaarts lopen en kleine sprongetjes. De sterke verbinding met het ritme maakt dat de Dabke een van de meest dynamische en speciale Arabische dansstijl is. In deze workshop leren we de basis van de Libanese Dabke en hoe te mixen met Oriëntaalse dans. Vervolgens interpreteren we de muziek “Ya Kel El Deny” van Joseph Attieh.

Expressie

Empowerment in the performance Intermediate / Advanced

Dit is een complexe workshop welke in 2 delen wordt gegeven:
Deel 1: De studie van het krachtcentrum van het lichaam, extra dagelijkse balans, de 4 pijlers van expressie en acteren als basis, confrontatie met het publiek.
Deel 2: Hoe je een verhaal kan vertellen door bewegingen met het lichaam, energie controle, studie van dramatische dansers zoals Fifi Abdo, Asa Sharif en Mona Said

Props

Double Veils in Belly Dance Intermediate

Hoe kun je je eigen dubbele sluier routine maken door het leren omgaan met dubbele sluiers gemaakt van zijde of chiffon. Leer verschillende combinaties en finales voor jouw optreden. En als laatste leer je ook de beste muziek keuzes te maken.

Finger Cymbals Intermediate / Advanced

Fundamentals van de ritmes. De vingerklankbekkens ook wel bekend als Zills worden gebruikt door buikdanseressen van het verleden tot de dag van vandaag voor het volgen van het ritme en als reactie op de melodie. Deze workshop leert je omgaan met Zills en basis ritme combinaties met dans stapjes om een meer professionele en respectabel optreden neer te zetten.

Sword dance Intermediate

Deze workshop is een guide voor een sterke en doelbewuste zwaard techniek. Je leert een balans te verkrijgen en hoe je een zwaard balanceert op diverse onderdelen van het lichaam zonder statisch te zijn. Verder leer je over de coördinatie van heup, arm- en zwaardbewegingen.

Raks al Masri (Said, Gawazee and Milaya)

In deze workshop leer je over 3 dansstijlen die aangepast zijn voor de Theater dans van master choreograaf Mahmoud Reda. De dansstijlen zijn Said (Stok dans), Gawazee (Koptische dansers van Luxor) en Milaya Lef (Iskandaria’s vrouwelijke karakter).