Informatie

Isis Zahara Methodologie

De Oriëntaalde dans bestaat uit meerdere dansstijlen waarvan de roots liggen bij de volksdansen uit het oude Midden-Oosten waarbij de techniek is aangepast naar het moderne dans concept van het Westen.

Het leer proces bestaat uit 2 verschillende studies:

  • Het ontdekken van verschillende culturen en tradities uit het Midden-Oosten welke vallen onder het concept “Arabische Wereld”. Je leert je lichaam bewegen op verschillende manieren, het luisteren naar muziek in een andere toonladder en studie over verschillende ritmes in een andere taal.
  • In de 2e studie leer je de techniek die valt onder de moderne dans methodologie zoals die van Rudolf Laban, Martha Graham, Merce Cunningham etc. Techniek die je toestaat om te spelen met danslijnen, tegenstellingen, kennis van tijd en ruimte op het podium en het creëren van je eigen karakter en stijl.

Een belangrijk aspect wat naar voren komt in de cursussen is de gezondheid van het lichaam. De speciale stijl van de Oriëntaalse dans helpt je bij het verdelen van het gewicht over beide voeten in de juiste richting en het verkrijgen van een betere lichaamshouding. De bewegingen zorgen voor sterkere buik- en onderrugspieren. Ook problemen zoals pijn in de onderrug, constipatie, menstruatie, kramp, etc. kunnen hierdoor verminderen of verdwijnen.

Het woord “buikdansen” heeft een betekenis. Voor het buikdansen zijn de buikspieren het meest belangrijk zoals bijvoorbeeld ook bij Pilates, waarbij de buikspieren getraind worden om het volledige lichaam goed te laten functioneren.

Class Levels

Beginners I & II

De cursus start met basis techniek, armen, houding en bewegingen. De studenten leren hoe zij basis stappen op een vloeiende en elegante manier kunnen combineren in een korte choreaografie. Alle lessen zijn voorzien van een warm-up, cool-down, theorie materiaal met geschiedenis, muziekstijlen en basis theorie over de dans.

Intermediate I & II

Minimaal 1 jaar beginners lessen

De dansstijlen worden meer gedefinieerd en de studenten leren hun technische skills te verbeteren. Je leert om op te treden in een groep met choreagrafiën die gebruik maken van meer ruimte, ontwikkeling en expressie. Speciale oefeningen gaan in op je karakter en hoe je een eigen solo optreden kan maken.

Gevorderd / Showteam

Minimaal 2 jaar les

Isis Zahara biedt een dans, cultuur en choreografie programma aan voor gevorderde studenten. De ervaringen van studenten ondervraagt de dans als een belichaamde praktijk die is ingebed in onze hedendaagse geglobaliseerde cultuur. De student leert de Oriëntaalse dans als hedendaagse dans praktijk met betrekking tot het lichaam. Technieken gebaseerd op fusion stijlen uit Noord-Afrika en dansen uit het Midden-Oosten. In een combinatie van praktijk en theorie bestudeer je de geschiedenis, invloeden en contexten van dans in westerse en niet-westerse culturen, vroeger en nu.

Professional Development

Het dans, cultuur en choreografie programma biedt een 1 jarige opleiding met certificaten. De student zal door haar studie heen een scala aan perspectieven en benaderingen van de dans tegenkomen uit verschillende dans praktijken. De studie gaat in op bewegingsanalyse, choreografie, dans geschiedenis, cultuur, dans beheer en dans faciliteiten. De student krijgt door dit programma en brede en diepe kennis van de dans.