Biografie

Isis Zahara is een visionair, getalenteerde ervaren artiest, choreograaf en fysieke fitness instructeur met specialisatie in vrouwelijke dansen van de Midden-Oosterse cultuur.

Ze is afgestudeerd aan de staats universiteit Unicamp in Campinas (Brazilië). Hier heeft ze haar Bachelor in Antropologie en Master in Dans Opleiding behaald.

Verder is Isis lid van CID UNESCO (Centre International de la Danse), eigenaar van buikdansschool Isis Zahara en founder/artistiek directeur van Al-Dunya dancers.

De methodologie van buikdansschool Isis Zahara legt de focus op danstechniek, choreografie, geschiedenis, cultuur en kinesiologie voor cursussen van beginners tot professionele ontwikkeling van nieuwe dans docenten.

In 1992 kwam Isis voor het eerst in contact met dansen uit het Midden-Oosten via de Soefi dans uit Turkije. Het Soefisme is een mystieke traditie van de Islam waarin de dans een onderdeel was van het gebed. Via het Soefisme is Isis in aanraking gekomen met belangrijke literatuur van de Islam zoals Rumi, Omar Khayám en Al-Ghazali. Deze invloeden lopen tot na haar studie over de oude vrouwelijke dansen op de universiteit.

Als onderdeel van haar professionele ontwikkeling heeft Isis diverse cursussen gevolgd bij gerenomeerde buikdans docenten. Zo heeft workshops gevolgd bij meester choreografen zoals Raqia Hassan (Egypte), Jillina (Amerika), Suhaila Salimpour (Amerika), Randa Kamel (Egypte), Soraia Zaied (Brazilië), Lulu Sabongi (Brazilië), Najua (Brazilië/Arabische Golf), Suzan(Duitsland), Aisa Lafour(Nederland), Serena Ramzy (Brazilië/Engeland).

Isis begon haar carrière als buikdans docent in 1998 met de nadruk op vrouwlijke gezondheid en fitness. Isis Zahara is ook de tweede generatie van yoga docent in haar familie.

In 2003 opende Isis haar eigen dansschool “Toca da Musa” in Baráo Geraldo (Brazilië). Later verhuisde zij naar Campinas – São Paulo (Brazilië) en opende daar een nieuwe dansschool Isis Zahara Studio. De lessen gaven een complete cursus over buikdans techniek, geschiedenis, cultuur, symbologie, anatomie en kinesiologie van de buikdans.

Parallel aan de dansschool was Isis zelfstandig ondernemer werkzaam als producer van 2005 t/m 2010 voor het televisie programma “Café Filosófico” van zender Cultura’s Channel in São Paulo. Daarnaast has zij ook haar eigen show event bedrijf om artiesten te promoten voor feesten en culturele events in Brazilië.

Na te zijn verhuisd naar Nederland in 2011 is Isis buikdansschool “Isis Zahara” gestart in Den Bosch.

Eind 2011 is ze onderdeel geworden van Devy el Amar Ensemble, de dansgroep van Aisa Lafour. Hiermee heeft ze de halve finale gehaald in het tv programma “Everybody Dance Now”.

Als erfenis voor haar Methologie heeft Isis in 2013 haar eigen showteam opgericht “Aldunya”. Aldunya heeft al op diverse (culturele) events opgetreden in Nederland en België, zoals Solar Weekend, Holli Fusion, Westfestival, TinaDag-XL, Raqs Antwerp (Antwerpen, Be), International Belly Dance Festival (Heerlen, NL), Belly2Belly(Maschemelen, Be). Aldunya heeft ook de opening verzorgd voor het concert van de bekende Turkse zanger Orhan Olmez in Bergem Op Zoom Nl.

Jaarlijks organiseert Isis Zahara het Aldunya Festival, bestaande uit Master Workshops, openstage, optredens en een bazaar.